Saftig lårfilet fra kylling surret i en tykk søtlig saus. Et herlig asiatisk måltid!
Til tre
600 g kylling lårfilet
2 ss olivenolje
1 ½ dl kyllingkraft
100 g brunt sukker
½ dl appelsinjuice
½ dl soyasaus
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss riseddik eller hvitvinseddik
1/2 appelsin
2 ss sesamfrø
2 vårløk
Bland kraft, sukker, appelsinjuice, soyasaus, hvitløksfedd og eddik. Krydre kylling med salt og pepper. Brunes i olje i en panne. Ta kyllingen ut av panna og hell i sausen. Gi den et oppkok før du legger kyllingen tilbake i sausen. La koke i 20-30 minutter til sausen har blitt tykk og fester seg godt på kyllingen.
Rett før servering, klemmes saften fra en halv appelsin over før du drysser på sesamfrø og finsnittet vårløk.
Server med ris og syltede grønnsaker. Nam nam!