Middag

Glasert asiatisk kylling med syltede grønnsaker

Saftig lårfilet fra kylling surret i en tykk søtlig saus. Et herlig asiatisk måltid!

Til tre

600 g kylling lårfilet

2 ss olivenolje

1 ½ dl kyllingkraft

100 g brunt sukker

½ dl appelsinjuice

½ dl soyasaus

2 hvitløksfedd, finhakket

2 ss riseddik eller hvitvinseddik

1/2 appelsin

2 ss sesamfrø

2 vårløk

Bland kraft, sukker, appelsinjuice, soyasaus, hvitløksfedd og eddik. Krydre kylling med salt og pepper. Brunes i olje i en panne. Ta kyllingen ut av panna og hell i sausen. Gi den et oppkok før du legger kyllingen tilbake i sausen. La koke i 20-30 minutter til sausen har blitt tykk og fester seg godt på kyllingen.

Rett før servering, klemmes saften fra en halv appelsin over før du drysser på sesamfrø og finsnittet vårløk.

Server med ris og syltede grønnsaker. Nam nam!

fullsizeoutput_d2e4