Grill Middag Suppe

Grillet fiskesuppe

Hvem sier man ikke kan lage suppe på grillen? Dette er en veldig hyggelig rett å la gjestene være med på å tilberede ved bordet.

Denne oppskriften er til to

250 g fisk etter smak

10 scampi

1 hvitløksfedd, finhakket

1 ss ingefær, finhakket

1/2 rødløk, i båter

1/2 fennikel, i biter

2 vårløk, i biter

2 gulrøtter, i biter

1 pose sukkererter

Sambal oelek

Koriander, hakket

Smør

Creme fraiche

1 lime, i skiver

Grønnsakskraft

Hvitvin

Flaksalt

Legg fram alle ingredienser slik at alle kan lage sin egen suppe. Alle gjestene få hver sin aluminiumsform. Start med 1 ss smør i bunnen av formen. Legg på fisk og scampi, deretter grønnsakene. Hell på en skvett hvitvin og en skvett grønnsaksbuljong. Legg på en skive lime, en liten skje sambal oelek, strø over flaksalt, dryss på koriander og legg på noen klatter creme fraiche. Sett på lokk på formene og sett på grillen som holder ca 250 grader og vent 10-12 minutter. Blandes i formene først når suppen er ferdig.

Spises direkte fra formen og servers med godt brød, foccacia elle grytebrød. Bruk formene om igjen til runde to.

DSC_0039 DSC_0038 DSC_0043 DSC_0055