Hvem sier man ikke kan lage suppe på grillen? Dette er en veldig hyggelig rett å la gjestene være med på å tilberede ved bordet.
Denne oppskriften er til to
250 g fisk etter smak
10 scampi
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ss ingefær, finhakket
1/2 rødløk, i båter
1/2 fennikel, i biter
2 vårløk, i biter
2 gulrøtter, i biter
1 pose sukkererter
Sambal oelek
Koriander, hakket
Smør
Creme fraiche
1 lime, i skiver
Grønnsakskraft
Hvitvin
Flaksalt
Legg fram alle ingredienser slik at alle kan lage sin egen suppe. Alle gjestene få hver sin aluminiumsform. Start med 1 ss smør i bunnen av formen. Legg på fisk og scampi, deretter grønnsakene. Hell på en skvett hvitvin og en skvett grønnsaksbuljong. Legg på en skive lime, en liten skje sambal oelek, strø over flaksalt, dryss på koriander og legg på noen klatter creme fraiche. Sett på lokk på formene og sett på grillen som holder ca 250 grader og vent 10-12 minutter. Blandes i formene først når suppen er ferdig.
Spises direkte fra formen og servers med godt brød, foccacia elle grytebrød. Bruk formene om igjen til runde to.