Grill Middag

Grillet lam på gresk

Lam på grillen blir jeg aldri lei. Denne gangen servert med gresk tilbehør som tzatziki, gresk salat og stekte poteter.

Marinade til lammekotelettene

1 dl rapsolje

3 ss soyasaus

saften av 1/3 sitron

Grove biter av en tykk skive sitron

En neve frisk oregano og koriander

Bland alt til marinaden og hell i en pose med kotelettene. La ligge noen timer. Grilles!

Tzatziki

Et beger gresk yoghurt

En halv agurk, revet

1 ts salt

2 hvitløksfedd, finhakket

Riv agurken og stø på salt. La stå en sund før du klemmer ut vannet av agurken. Rør agurk og hvitløk inn i yoghurten.

Råstekte poteter

Del potetene i båter, legg i en ildfast form, hell over olivenolje og strø på salt og pepper. Bland og stek i ovnen på 225 grader i ca 25 minutter. Alternativt legges potetene i folie og på grillen.

Gresk salat

Tomater

Rødløk

Oliven

Fetaost

Agurk

Blandes lett.

 

Velbekomme!

DSC_0208 DSC_0219 DSC_0224