Lam på grillen blir jeg aldri lei. Denne gangen servert med gresk tilbehør som tzatziki, gresk salat og stekte poteter.
Marinade til lammekotelettene
1 dl rapsolje
3 ss soyasaus
saften av 1/3 sitron
Grove biter av en tykk skive sitron
En neve frisk oregano og koriander
Bland alt til marinaden og hell i en pose med kotelettene. La ligge noen timer. Grilles!
Tzatziki
Et beger gresk yoghurt
En halv agurk, revet
1 ts salt
2 hvitløksfedd, finhakket
Riv agurken og stø på salt. La stå en sund før du klemmer ut vannet av agurken. Rør agurk og hvitløk inn i yoghurten.
Råstekte poteter
Del potetene i båter, legg i en ildfast form, hell over olivenolje og strø på salt og pepper. Bland og stek i ovnen på 225 grader i ca 25 minutter. Alternativt legges potetene i folie og på grillen.
Gresk salat
Tomater
Rødløk
Oliven
Fetaost
Agurk
Blandes lett.
Velbekomme!