Et googlesøk gir mange treff på gulasj. Dette er resulatet av en blanding av Lise Finckenhagens og fekter Piaseckis oppskrifter, begge fra NRK.no
Ca 3 personer
450 g oksekjøtt (høyrygg, bog eller ytrefilet) i terninger
2 løk, grovhakket
2 hvitløksfedd, grovhakket
2 ss paprikapulver
1 ts malt spisskumin
1 stor, rød paprika i grove biter
1 l oksekraft
1 boks knuste tomater
2-3 gulrøtter i terninger
2 persillerøtter i terninger
3 store poteter i terninger
Salt og pepper
Smør og olje til steking
Rømme
Persille, hakket
Stek kjøttet i olje og smør i en varm gryte, krydre med salt og pepper. Ta kjøttet opp av gryta og la hvile mens du steker løk og hvitløk i godt med smør. Når løken er blank tilsettes paprikapulver og spisskumin. Bland godt og la steke videre på middels varme et par minutter. Tilsett kraft, kjøtt, knuste tomater og paprika i biter. La småkoke til kjøttet er mørt. Høyrygg trenger mye lengre koketid enn f.eks ytrefilet. Når kjøttet er mørt tilsettes poteter, gulrøtter og persillerot. Kok videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper og ev litt sukker for rundere smak. Ha gjerne i litt cayennepepper for litt sting.
Server i store suppetallerker, toppes med en skje rømme og dryss over hakket persille.