Første gang servert av god venn på fisketur. En oppskrift som er enkel og god. Aperitif.no som oppskriften er hentet fra foreslår krepsehaler i stedet for chorizo. Det er jeg helt sikker på fungerer supert, og skal prøves.
Til tre
8 store gulrøtter
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss revet frisk ingefær
3 blokker grønnsaksbuljong
1,2 liter vann
2 dl creme fraiche
3 dråper tabasco
Litt dill eller annen ønsket urt
Salt og pepper
Sprøstekt chorizo
Kutt alle grønnsakene og fres de litt i en gryte. Tilsett ingefær når løken har blitt blank. La det steke litt til før du tilsetter buljong og kokende vann. La det koke til gulrøttene er møre. Kjør suppa glatt med stavmikser. Rør inn creme fraiche og smak til med tabasco, urter, salt og pepper. Chorizo drysses på ved servering. Gjerne med godt brød til.