Grill Middag

Helgrillet kylling på ølboks

En rustikk måte å tilberede en hel kylling på grillen. Ser tøft ut, men smaker også veldig godt takket være en meget god rub og damp fra en smakfull øl. Rub-blandingen er hentet fra boka Glød.

Rub

1 ss hel sort pepper

1 ss korianderfrø

1 ts fennikelfrø

100 g brunt mørkt sukker

50 g sukker

1 ss hvitløkspulver

100 g salt

6 ss paprikapulver

1 ts tørket oregano

Rist sort pepper, korianderfrø og fennikelfrø i en tørr stekepanne i ca fem minutter. Knus  til pulver i en morter. Bland inn resten av krydderet.

Oppbevar det du ikke bruker av krydderblandingen i en tett boks eller glass, så kan den brukes senere til annen grilling av for eksempel kylling, svin eller okse.

Gni kyllingen inn rikelig med krydderblandingen både inni og utenpå.

Åpne en ølboks av øl du liker, gjerne et mørkt øl. Tøm ut/drikk halvparten. Ta en skarp kniv elle saks og skjær av toppen av boksen, ca. 2 cm fra toppen. Ha en halv løk og 2 hele fedd hvitløk oppi ølboksen. Tre kyllingen over ølboksen. Dra bena på kyllingen fremover, slik at den sitter utenpå boksen uten å velte. Sett kyllingen og boksen på den delen av grillen med indirekte varme. Ha lokk på grillen, og la kyllingen steke på lav indirekte varme i ca. 70-90 minutter. Du kan bruke steketermometer i brysetet for å sjekke om den er ferdig. Temperaturen i kjernen av brystet bør være 70 grader. Ta kyllingen forsiktig av boksen og la den hvile i 5 minutter før den skjæres opp.

Serveres med grillede grønnsaker og søtpoteter.

DSC_0045