Hel kylling er ofte et rimeligere alternativ enn å kjøpe fileter, og hvis man kjøper en stor kylling som helstekes på denne måten blir det både saftig og godt.
Legg kyllingen i en ildfast form. Pensle med olje og gni inn med salt og pepper. Del en sitron i båter og legg noen båter i fuglen og noen i formen. Fyll også med noen friske urter, som for eksempel rosmarin. Hell 2 dl hvitvin i formen, dekk med folie og sett i ovnen på 180 grader. Etter ca 1 time tar du av folien og steker videre til kjernetemperaturen er 65 grader.
Serveres med poteter, ris eller potetsalat og en god saus. Denne sausen fungerte meget bra:
1 sjalottløk, finhakket
2 ss rosmarin, finhakket
2 dl hvitvin
8 dl kyllingfond
2 dl fløte
Sitronsaft
Salt og pepper
Fres en sjalottløk i litt smør. Ha i rosmarin og hell over hvitvin. La det koke nesten helt inn. Hell på kyllingfond og la koke inn til halvparten før fløten tilsettes. Jevne med litt maizenna om det er ønskelig med en litt tykkere saus. Smak til med sitronsaft, salt og pepper