Det er mulig å gjøre tacofredagen litt bedre og tilføre det lille ekstra uten at det tar mye tid. Vi har laget tacokrydder, og oppskriften her holder til mange fredager. I tillegg gir en hjemmelaget salsa og guacamole en litt sprekere smak. Neste steg er å lage tortillalefsene selv…
Vårt tacobord består av:
- Tortilla lefser og/eller Tacoskjell
- Karbonadedeig
- 2 ss Tacokrydder
- Salsa
- Revet ost
- Salat
- Agurk
- Tomat
- Hakket løk
- Maiskorn
- Sorte bønner (de fra La Costena er veldig gode)
- Rømme
- Guacamole
Tacokrydder (fra trinesmatblogg.no, bare litt mindre salt)
- 3 ss chilipulver
- 3 ss chiliflak
- 2,5 ts tørket oregano
- 2 ss spisskummin
- 2 ss paprikapulver
- 2,5 ts hvitløkspulver
- 2 ts cayennepepper
- 1 ss havsalt, flaksalt
Alt blandes og lagres på glass. Bruk ca 2 ss av blandingen til 400 g karbonadedeig, eller mer om du ønsker mer «tacosmak».
Guacamole
- 2-3 avokado
- 1 tomat
- 1/4 løk
- Saft av halv lime
- Rikelig med koriander
- Salt og pepper
Finhakk løk og tomat. Bland med avokado, hakket koriander og limesaft. Ikke la avokado bli helt mos. Noen biter er godt. Smak til med salt og pepper.
Salsa
- 2 tomater
- 1/2 løk
- Saft av halv lime
- En halv chili (alt etter hvor sterk den er og hvor sterk du ønsker salsaen)
- Frisk hakket koriander
- Salt og pepper
Hakk løk, tomat, chili og koriander. Bland og smak til med chilli, salt og pepper. Merk at løken vil gjøre den litt sterkere om den blir stående litt før den spises.