En nyyyydelig suppe for de store anledninger.
Forrett til fire:
3 små eller 2 middels store hummer
2 middels store løk, grovhakket
2 gulrøtter, grovhakket
1 fenikkel, grovhakket
1 hvitløksfedd, hakket
2,5 ss tomatpuré
4 kvister frisk timian
2,5 dl hvitvin
8 dl fiskekraft
3 dl kremfløte
ca 0,5 ts kajennepepper (smakes til forsiktig)
Salt
Del hummerene i to. Kast paven og ta ut kjøttet i halen. Fjern den sorte strengen i halen. Ta ut kjøttet fra klørne. Ta var på kjøttet til å legge i suppa ved servering.
Varm litt olje i en stor kjele og fres skallet fra hummerene, alle grønnsakene, timian og tomatpure i noen minutter. Tilsett vin og kraft og la koke på svak varme under lokk i ca 30 minutter. Sil deretter kraften og kok inn suppa noe for å få en litt mer konsentrert smak. Kok inn til ca 2/3. Tilsett fløte i suppen og kok opp. Tilsett litt maizena utrørt i litt vann hvis du ønsker den litt tykkere.
Smak til med kajennepepper og salt.
Legg biter av hummerkjøtt i suppeskålene og hell på suppe. Åpne en flaske champagne og ønsk velkommen til et festmåltid.