Forrett Middag Suppe

Hummersuppe

En nyyyydelig suppe for de store anledninger.

Forrett til fire:

3 små eller 2 middels store hummer

2 middels store løk, grovhakket

2 gulrøtter, grovhakket

1 fenikkel, grovhakket

1 hvitløksfedd, hakket

2,5 ss tomatpuré

4 kvister frisk timian

2,5 dl hvitvin

8 dl fiskekraft

3 dl kremfløte

ca 0,5 ts kajennepepper (smakes til forsiktig)

Salt

Del hummerene i to. Kast paven og ta ut kjøttet i halen. Fjern den sorte strengen i halen. Ta ut kjøttet fra klørne. Ta var på kjøttet til å legge i suppa ved servering.

Varm litt olje i en stor kjele og fres skallet fra hummerene, alle grønnsakene, timian og tomatpure i noen minutter. Tilsett vin og kraft og la koke på svak varme under lokk i ca 30 minutter. Sil deretter kraften og kok inn suppa noe for å få en litt mer konsentrert smak. Kok inn til ca 2/3. Tilsett fløte i suppen og kok opp. Tilsett litt maizena utrørt i litt vann hvis du ønsker den litt tykkere.

Smak til med kajennepepper og salt.

Legg biter av hummerkjøtt i suppeskålene og hell på suppe. Åpne en flaske champagne og ønsk velkommen til et festmåltid.

DSC_0022DSC_0023DSC_0027DSC_0035DSC_0033