Asparges er godt til det meste og fungerer utmerket på pizza.
Pizzabunn
400 g pizzamel eller hvetemel
1 ts salt
1,5 ts tørrgjær
1/2 ts sukker
1 ss olje
2,5 dl vann, ca 30 grader
Blandes og eltes i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Juster vannmengden slik at deigen blir fast og smidig. Ikke ta i alt med en gang. La deigen heve under plast i ca en time.
Saus
1/2 beger creme fraiche
1 hvitløksfedd, finhakket
En liten neve finhakket basilikum
1/2 chili, finhakket
Salt og pepper
Fyll
1 løk i tynne skiver
1 bunt asparges, delt i tre og på langs hvis tykke
1 mozarella
En håndfull revet parmesan
Bland ingrediensene i sausen og bre utover pizzabunnen. Legg på løk og mozzarella, deretter asparges. Strø til slutt over parmesan. Stekes på på pizzasten på grill eller på stekeplate med bakepapir på høy varme i ovn, 250 grader, i 5-10 minutter. Følg med! Det kan gå fort på varm pizzasten på grillen.