Middag

Hvit pizza med asparges

Asparges er godt til det meste og fungerer utmerket på pizza.

Pizzabunn

400 g pizzamel eller hvetemel

1 ts salt

1,5 ts tørrgjær

1/2 ts sukker

1 ss olje

2,5 dl vann, ca 30 grader

Blandes og eltes i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Juster vannmengden slik at deigen blir fast og smidig. Ikke ta i alt med en gang. La deigen heve under plast i ca en time.

Saus

1/2 beger creme fraiche

1 hvitløksfedd, finhakket

En liten neve finhakket basilikum

1/2 chili, finhakket

Salt og pepper

Fyll

1 løk i tynne skiver

1 bunt asparges, delt i tre og på langs hvis tykke

1 mozarella

En håndfull revet parmesan

Bland ingrediensene i sausen og bre utover pizzabunnen. Legg på løk og mozzarella, deretter asparges. Strø til slutt over parmesan. Stekes på på pizzasten på grill eller på stekeplate med bakepapir på høy varme i ovn, 250 grader, i 5-10 minutter. Følg med! Det kan gå fort på varm pizzasten på grillen.

DSC_0035 DSC_0036 DSC_0037

DSC_0042