Høst Middag

Hvit pizza med skogsopp

Bruk det du måtte ha av skogsopp. Denne gangen ble det brukt en blanding av selvplukkede kantareller og traktkantarell. Fylte på med litt østerssopp som var plukket i butikken.

Pizzabunn

400 g pizzamel eller hvetemel

1 ts salt

1,5 ts tørrgjær

1/2 ts sukker

1 ss olje

2,5 dl vann, ca 30 grader

Blandes og eltes i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Juster vannmengden slik at deigen blir fast og smidig. Ikke ta i alt med en gang. La deigen heve under plast i ca en time.

 

Fyll

1,5 dl creme fraiche

1 hvitløksfedd, finhakket

1 ts trøffelolje

Salt og pepper

Stekt blanding av sopp

2 fersk mozzarella i skiver

Finhakket persille

Kjevle ut deigen, smør utover sausen, legg på mozzarella og topp med sopp. Stek noen minutter på steinplate i grill eller på 250 grader midt i ovnen på bakepapir. Dryss på hakket persille og servér!

DSC_0070 DSC_0073