Laks wellington – på en måte.
Til 4
600 g lakseloin
1 beger Philadelphia ost
1 liten potte basilikum
1/2 sitron, saft og revet skall
1 hvitløksfedd, hakket
3 vårløk, hakket
3 plater butterdeig
1 egg til pensling
Ta ut laksen av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Tin butterdeigen. Bland Philadelphia ost med hakket basilikum, hvitløk og sitronsaft og skall. Smak til med salt og pepper. Kjevle ut butterdeigen til den blir stor nok til å pakke inn fisken i. Pensle med egg i skjøtene. Skjær fileten i to på langs og legg den ene delen oppå butterdeigen. Smør på osteblandingen og legg på det andre fiskestykket. Dryss over finhakket vårløk. Pakk godt inn og pensle skjøtene med egg. Legg pakken på bakepapir på stekebrett med skjøten ned og pensle toppen med egg. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 30-40 minutter. Sjekk om fisken er ferdig ved å stikke et steketermometer forsiktig inn, kjernetemperaturen skal være ca 60-65 grader.
Serveres med for eksempel kokte poteter og agurksalat eller ovnsbakte grønnsaker, f.eks champignon, paprika og squash.