God som forrett eller som tilbehør til kjøtt. Oppskrift av Kari Innerå
Til 4
2 nykål eller spisskål
2 ss smør
1 dl vann
5 dl kyllingkraft
1 fedd hvitløk
3 kvaster løpstikke, grovt hakket
Salt
Del det ene kålhodet i 4. Stekes i litt olje i stekepanne til den blir mørk, nesten brent på overflaten. Ha kyllingkraft, helt hvitløksfedd og den godt stekte kålen i en kjele og la trekke/syde i et par timer. Ha i løpstikke de siste 10 minuttene. Smak til med salt. Sil av buljongen og sett til side, holdes varm.
Del den andre kålen i 4 eller 8, avhengig av størrelsen. Stekes på den ene siden på middels til sterk varme i smør til den har fått god farge. Snu over på andre siden og hell over 1 dl vann. Dampes til kålen er mør. Legg over i dyp tallerken og hell over kålbuljong.