Middag

Kalkunfilet med cognacsaus, mandelpotet- og jordkokkpuré og sjalottløk med rosenkål

Til 4

800 g kalkunfilet

Cognacsaus

2 sjalottløk, finhakket

1 hvitløksfedd, finhakket

1/2 dl Cognac

5 dl kyllingfond

2 ss hakket rosmarin

2 ts maisenna blandet i litt vann

2,5 dl fløte

1 ss olje eller smør

Salt og pepper

Fres løk og hvitløk blank i olje eller smør. Tilsett Cognac og la det koke nesten helt inn. Hell i kraft og tilsett rosmarin. La koke inn til ca halvparten. Hell i fløte og kok opp. Jevne med maisenna og smak til med salt og pepper.

Kalkun stekes i ovn på 220 grader i ca 45-50 minutter til den har utetemperatur på 70 grader.

Mandelpotet- og jordkokkpuré

500 g jordskokker

800 g mandelpotet

40 g smør

3-4 dl gresk eller tyrkisk yoghurt

Salt og pepper

Skrell poteter og jordskokker og del i biter. Kokes til de er møre. Hell av vannet. Bruk en potetstapper til å mose bitene. Rør inn smør og yoghurt, smak til med salt og pepper. Denne kan gjerne lages på forhånd og varmes opp når det øvrige er ferdig.

Sjalottløk og rosenkål med brødsmuler

250 g sjalottløk

400 g rosenkål

1 fedd hvitløk

olivenolje

2 dl brødsmuler av loff

0,5 dl revet parmesan

1 ss frisk rosmarin

Skrell løken og del den i to på langs. Kok rosenkål i 3 minutter i lettsaltet vann, la renne godt av. Stek de halve sjalottløkene i 3 ss olje med snittflaten ned i ca 5 min. Bland rosmarin, brødsmuler og parmesan. Del rosenkålen i to og legg over i en smurt ildfast form sammen med sjalottløken. Strø over brødbøandingen og sprisle over et par ss olivenolje. Stekes i ca 20 min ved 220 grader.

DSC_0130

DSC_0132

DSC_0137

DSC_0140