…eller kremet krabbesuppe. Kraftig innkokt kraft på krabbeskall og grønnsaker, med fløte. Utrolig mye og god smak.
Forrett til to
Skall av tre krabber, delt i biter
2 ss tomatpure
1 gulrot, i biter
1 purre, i biter
1 løk, i biter
2 hvitløksfedd, hakket
3 stenger stangselleri, i biter
3 dl hvitvin
1 l grønnsaksfond eller fiskefond
8 pepperkorn
2 laubærblad
1,5 ts tørket timian
2,5 dl kremfløte
1/2 ts cayennepepper
Salt og pepper
Olje
Fres krabbeskall i olje i 8-10 minutter. Tilsett grønnsakene og fres noen få minutter til før tomatpure røres inn. Hell i vin og fond og tilsett krydder. La småkoke 1 time.
Sil av kraften og la den koke inn til den har kraftig smak. Da gjenstår trolig ca 3-4 dl. Tilsett fløten, kok opp og smak til med cayennepepper, salt og pepper. Servér!