Middag Suppe

Krabbebisque

…eller kremet krabbesuppe. Kraftig innkokt kraft på krabbeskall og grønnsaker, med fløte. Utrolig mye og god smak.

Forrett til to

Skall av tre krabber, delt i biter

2 ss tomatpure

1 gulrot, i biter

1 purre, i biter

1 løk, i biter

2 hvitløksfedd, hakket

3 stenger stangselleri, i biter

3 dl hvitvin

1 l grønnsaksfond eller fiskefond

8 pepperkorn

2 laubærblad

1,5 ts tørket timian

2,5 dl kremfløte

1/2 ts cayennepepper

Salt og pepper

Olje

Fres krabbeskall i olje i 8-10 minutter. Tilsett grønnsakene og fres noen få minutter til før tomatpure røres inn. Hell i vin og fond og tilsett krydder. La småkoke 1 time.

Sil av kraften og la den koke inn til den har kraftig smak. Da gjenstår trolig ca 3-4 dl. Tilsett fløten, kok opp og smak til med cayennepepper, salt og pepper. Servér!

DSC_0063

DSC_0065

DSC_0087

DSC_0098