Middag

Kyllingbryst med ovnsbakte poteter, sprø asparges og frisk smørsaus med persille og tomat

Smaker som passer utrolig godt sammen. Dette er nok til 4.

Start med potene. Vask 20 små poteter, legg de i en ildfast form og rør inn olivenolje, salt og pepper. Sett inn midt i ovnen på 200 grader. De skal steke ca 25 minutter.

Salte og pepre 4 store kyllingbryst. Stek de brune i litt smør før de legges i en ildfast form og settes i ovnen sammen med potetene. De trenger ca 20 minutter til kjernetemperaturen er 70 grader. La de hvile i folie mens du lager saus og asparges.

Saus

2 sjalottløk

2 dl hvitvin

2 dl kyllingkraft

100 g smør

2 plommetomater

Hakket bladpersille

Sitronsaft

Salt og pepper

Lag et snitt i skallet på tomaten og legg de noen sekunder i kokende vann slik at skallet løsner. Ta av skallet og kvitt deg med skall, frø og saft. Del tomatkjøttet i små terninger.

Fres løk blank i litt olje. Hell på vin og la koke inn. Hell i kraft og kok opp. Pisk i smør, ha i tomat og persille. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Asparges

Brekk av den nederste delen av stilken der den knekker naturlig. Skjær aspargesene på skrå i ca 3 cm lange biter. Kokes i lettsaltet vann maks et minutt, avhengig av tykkelse. De skal være skikkelig sprø. Ha over i en bolle straks og dryss over flaksalt.