Smaker som passer utrolig godt sammen. Dette er nok til 4.
Start med potene. Vask 20 små poteter, legg de i en ildfast form og rør inn olivenolje, salt og pepper. Sett inn midt i ovnen på 200 grader. De skal steke ca 25 minutter.
Salte og pepre 4 store kyllingbryst. Stek de brune i litt smør før de legges i en ildfast form og settes i ovnen sammen med potetene. De trenger ca 20 minutter til kjernetemperaturen er 70 grader. La de hvile i folie mens du lager saus og asparges.
Saus
2 sjalottløk
2 dl hvitvin
2 dl kyllingkraft
100 g smør
2 plommetomater
Hakket bladpersille
Sitronsaft
Salt og pepper
Lag et snitt i skallet på tomaten og legg de noen sekunder i kokende vann slik at skallet løsner. Ta av skallet og kvitt deg med skall, frø og saft. Del tomatkjøttet i små terninger.
Fres løk blank i litt olje. Hell på vin og la koke inn. Hell i kraft og kok opp. Pisk i smør, ha i tomat og persille. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Asparges
Brekk av den nederste delen av stilken der den knekker naturlig. Skjær aspargesene på skrå i ca 3 cm lange biter. Kokes i lettsaltet vann maks et minutt, avhengig av tykkelse. De skal være skikkelig sprø. Ha over i en bolle straks og dryss over flaksalt.