Middag Tilbehør

Kyllingbryst med ovnsbakte rotgrønnsaker og sennepsvinagrette.

Søtlige rotgrønnsaker med syrlig sennepsvinagrette passer utrolig godt til saftig kyllingbryst eller annen type kjøtt, også viltkjøtt. Inspirasjon hentet fra matprat.no

Til 3

2-3 store kyllingbryst med skinn

6 poteter i tykke skiver

3 store persillerøtter i staver

1 liten sellerirot i skiver

3-4 gulrøtter i staver

100 g sjalottløk, delt i to

1,5 ss brunt sukker

1 ss hvitvinseddik eller eplesidereddik

50 g smør

Salt og pepper

Legg grønnsakene i en stor ildfast form. Dryss over sukker og eddik, legg over klatter av smør. Dryss over salt og pepper, vend godt om. Stekes ved 220 grader i ca 35-40 minutter, til alle grønnsakene er møre.

Når grønnsakene er i ovnen kan du starte med kyllingbrystene. Krydre med salt og pepper og brun de raskt i en panne med litt smør. La de steke videre oppå rotgrønnsakene, ca 25 minutter

Sennepsvinagrette

1 dl olje

1 ts grov sennep

1,5 ts flytende honning

1,5 ts eplesidereddik

Salt og pepper

Bland sammen alle ingrediensene og server ved siden av kyllingbrystene og rotgrønnsakene.