Søtlige rotgrønnsaker med syrlig sennepsvinagrette passer utrolig godt til saftig kyllingbryst eller annen type kjøtt, også viltkjøtt. Inspirasjon hentet fra matprat.no
Til 3
2-3 store kyllingbryst med skinn
6 poteter i tykke skiver
3 store persillerøtter i staver
1 liten sellerirot i skiver
3-4 gulrøtter i staver
100 g sjalottløk, delt i to
1,5 ss brunt sukker
1 ss hvitvinseddik eller eplesidereddik
50 g smør
Salt og pepper
Legg grønnsakene i en stor ildfast form. Dryss over sukker og eddik, legg over klatter av smør. Dryss over salt og pepper, vend godt om. Stekes ved 220 grader i ca 35-40 minutter, til alle grønnsakene er møre.
Når grønnsakene er i ovnen kan du starte med kyllingbrystene. Krydre med salt og pepper og brun de raskt i en panne med litt smør. La de steke videre oppå rotgrønnsakene, ca 25 minutter
Sennepsvinagrette
1 dl olje
1 ts grov sennep
1,5 ts flytende honning
1,5 ts eplesidereddik
Salt og pepper
Bland sammen alle ingrediensene og server ved siden av kyllingbrystene og rotgrønnsakene.