Middag

Kyllingconfit med solbærsaus og pastinakkpuré

Når kiloprisen på andelår er høy og det er lenge siden man har fylt opp fryseren etter svensketur, kan man fint bruke noen store kyllinglår istedet for andelår og lage kyllingconfit som en god erstatning for andeconfit.

Til to:

2 andelår eller kyllinglår

Rikelig med andefett, slik at det dekker lårene

Grovt salt

Tørk lårene, dekk med grovt salt og sett i kjøleskapet over natta. Dagen etter tørkes lårene for salt. Legg i en gryte og dekk med andefett. Settes i ovnen på 95 grader. La stå i 5-6 timer. Når kjøttet kryper opp på lårene fra ytterste knoke er det mørt og ferdig. Like før servering stekes lårene under grill. Servér med pastinakkpuré og sukkererter surret i smør eller kokt raskt i saltet vann. Toppes med solbærsaus.

Pastinakkpuré

2 store pastinakker

2 poteter

2 ss smør

Ca 1 dl melk (eller fløte)

Salt

Skrell og del pastinakk og potet i biter, kok møre i usaltet vann.

Hell av vannet. Tilsett smør og melk, bruk en potetstapper for å mose til en glatt puré. Smak til med salt.

DSC_0109

DSC_0111

DSC_0196

DSC_0201