Middag

Laks i teriyaki med couscous, mango og avokado

Laks står på bordet en dag i uka. Vi har etterhvert skjemt oss bort på salmalaks (og tilsvarende produkter), og det slår an hos både store og små. Couscous er alltid en hit til laksen, enten laksen er stekt i panna med salt og pepper, eller som her med litt marinade før stekt i ovn.

Beregn ca 150 g laks til hver. Bland 0,5 dl teriyaki saus, 0,5 dl olje, 1 ss hakket ingefær og litt chili. Pensle dette på begge sider av fiksestykkene en times tid før steking.

Couscous kokes som avvist på pakken, og blandes med en oppkuttet mango og 2-3 avokado i biter. Tilsett gjerne koriander og litt chili.

Stek laksen midt i ovnen på bakepapir på 180 grader i inntil 18 min. Da er den gjennomstekt. Litt kortere tid for den som ønsker fisken litt mindre stekt.

DSC_0058 DSC_0062 DSC_0065 DSC_0061 DSC_0068 DSC_0073