Middag

Laks med estragon og karri

Denne sausen/gryta er fyldig og full av gode smaker. Inspirert av en oppskrift fra Salma.

Til tre:

500 g laksefilet, gjerne salma, delt i store biter

50 g smør

2 sjalottløk, finhakket

1 ss karri

1/2 ss fennikelfrø

25 g hvetemel

3 dl kyllingkraft

1/2 dl hvitvin

2 dl kremfløte

En håndfull persille, hakket

En håndfull frisk estragon, hakket. Kan erstattes med 2 ss tørket

Noen kapers

Saften av sitron

Salt og pepper

Salte og pepre laksestykkene og stek dem raskt i litt olje. Ikke gjennomstek de. La de hvile mens sausen lages.

Surr løk blank i smør i en stor stekepanne. Rør i karri og fennikelfrø. La det blandes godt før mel røres inn. Spe med kraft til det har blitt en tykk og jevn saus. Ha i hvitvin og la det koke et minutt før fløten tilsettes. La det stå på lav varme uten å koke i ca ti minutter. Smak til med salt, pepper og sitron. Legg fisken i sausen, dryss over estragon og persille og server med ris eller poteter og noen gode grønnsaker. Det smakte utmerket med blomkålbuketter stekt i litt smør med salt og pepper.

DSC_0087 DSC_0096  DSC_0110