Denne sausen/gryta er fyldig og full av gode smaker. Inspirert av en oppskrift fra Salma.
Til tre:
500 g laksefilet, gjerne salma, delt i store biter
50 g smør
2 sjalottløk, finhakket
1 ss karri
1/2 ss fennikelfrø
25 g hvetemel
3 dl kyllingkraft
1/2 dl hvitvin
2 dl kremfløte
En håndfull persille, hakket
En håndfull frisk estragon, hakket. Kan erstattes med 2 ss tørket
Noen kapers
Saften av sitron
Salt og pepper
Salte og pepre laksestykkene og stek dem raskt i litt olje. Ikke gjennomstek de. La de hvile mens sausen lages.
Surr løk blank i smør i en stor stekepanne. Rør i karri og fennikelfrø. La det blandes godt før mel røres inn. Spe med kraft til det har blitt en tykk og jevn saus. Ha i hvitvin og la det koke et minutt før fløten tilsettes. La det stå på lav varme uten å koke i ca ti minutter. Smak til med salt, pepper og sitron. Legg fisken i sausen, dryss over estragon og persille og server med ris eller poteter og noen gode grønnsaker. Det smakte utmerket med blomkålbuketter stekt i litt smør med salt og pepper.