Laks er godt til mye, og dette tilbehøret er både godt, fyldig, friskt og søtlig. Saus med mye smør og god smak av appelsin og fennikel. En god oppskrift inspirert av aperetif.no. Til to.
400 g laksefilet
1-2 fennikel, i tynne skiver
1,5 dl appelsinjuice
1 ss sukker
1/2 dl hvitvin
100 g kaldt usaltet smør i terninger
Noen dråper sitronsaft
Salt og pepper
En liten neve kuttet basilikum
En bunt asparges
Ris
Kok fennikel i appelsinjuice og sukker i ca 10 minutter. Ta fennikel ut av appelsinkraften og ta vare på kraften.
Gi fiskefileten litt salt og pepper og legg på bakepapir i en ildfast form. Kok ris og sett fisken i ovenen på 180 grader. Stekes i underkant av 15 minutter. Kok asparges 3-5 minutter i vann tilsatt 1 ss salt, 1 ss sukker og 1 ss olje.
Til sausen kokes inn hvitvin og ca 1 dl av appelsinkraften til det blir sirupaktig. Rør inn smøret litt etter litt mens kjelen står på svak varme. Skal ikke koke. Rør inn sitronsaft, basilikum og smak til med salt og pepper.
Velbekomme!