Middag

Laks med fennikel, asparges og appelsinsmør

Laks er godt til mye, og dette tilbehøret er både godt, fyldig, friskt og søtlig. Saus med mye smør og god smak av appelsin og fennikel. En god oppskrift inspirert av aperetif.no. Til to.

400 g laksefilet

1-2 fennikel, i tynne skiver

1,5 dl appelsinjuice

1 ss sukker

1/2 dl hvitvin

100 g kaldt usaltet smør i terninger

Noen dråper sitronsaft

Salt og pepper

En liten neve kuttet basilikum

En bunt asparges

Ris

Kok fennikel i appelsinjuice og sukker i ca 10 minutter. Ta fennikel ut av appelsinkraften og ta vare på kraften.

Gi fiskefileten litt salt og pepper og legg på bakepapir i en ildfast form. Kok ris og sett fisken i ovenen på 180 grader. Stekes i underkant av 15 minutter. Kok asparges 3-5 minutter i vann tilsatt 1 ss salt, 1 ss sukker og 1 ss olje.

Til sausen kokes inn hvitvin og ca 1 dl av appelsinkraften til det blir sirupaktig. Rør inn smøret litt etter litt mens kjelen står på svak varme. Skal ikke koke. Rør inn sitronsaft, basilikum og smak til med salt og pepper.

Velbekomme!

DSC_0022 DSC_0025 DSC_0030