Lakseburger var det et av mine barn som introduserte etter en dag på skolen for noen år siden. Enkelt og godt, og står stadig på menyen. Oppskrift til tre. Start med burgerbrød.
Burger
ca 500 g laksefilet (trenger ikke den råeste kvalitet til dette)
1 vårløk, hakket
1 hvitløksfedd, hakket
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
Del laksen i grove biter og legg i kjøkkenmaskin sammen med de øvrige ingrediensene. Kjøres til en litt grov masse, ikke helt farse. Ønskes den ekstra grov kan du hakke fisken med kniv framfor å kjøre den i maskinen. Stekes i panne noen minutter på hver side.
Halvgrove burgerbrød
Oppskriften er hentet fra trinesmatblogg.no og gir 10 brød
150 g sammalt hvete fin
400 g hvetemel
1,5 ts tørrgjær
1 ts salt
1/2 ts sukker
50 g smør i terninger
2,5 dl melk (ca 25 grader)
1,5 dl vann (ca 25 grader)
Bland alt unntatt smøret i en eltemaskin og elt i ca 10 minutter. Tilsett smøret og elt videre i ca 5 minutter. Heves under plast til dobbel størrelse. Del deigen i 10 like store deler som trilles til runde boller. Klem de flate og legg på bakepapir på stekeplate. La de heve i ca 30-45 minutter under et kjøkkenhåndkle. Stekes ca 10 minutter midt i ovnen på 225 grader.
Dressing
1/2 beger lettrømme
1 vårløk
1 ss sitronsaft
1 ss gressløk, finhakket
Salt og pepper
Blandes. Smak til med sitron, salt og pepper.
Fyll burgerbrød med salat, avokado, agurk, lakseburger og dressing. Server!