Middag

Lam med sprø grønnsaker og pesto

Mørt lammekjøtt, friske grønnsaker og nylaget pesto. Mmmmm, en god oppskrift for to basert på en rett fra Eyvind Hellstrøms «Enkle og perfekte menyer».

Pesto

1 potte basilikum

2 dl olivenolje

40 g pinjekjerner

20 g revet parmesan

1-2 hvitløksfedd, hakket

Kjør olje, basilikum og hvitløk med stavmikser. Tilsett parmesan og pinjekjerner, og kjør til det er blandet godt inn.

Lammegryte

350 g lam, ytrefilet delt i terninger på 2 cm

2 gulrøtter

1/2 bunt asparges

1/2 squash

3 neper

1 fennikel

2 dl hvitvin

2 ss soyasaus

1/2 dl olivenolje

2 ts worcestershire-saus

Salt og pepper

Del alle grønnsaker i grove biter. Stek lammet brunt i olje og legg over i en ildfast form. Kok ut panna med hvitvin, soyasaus og worcestershire-saus. Hell over kjøttet. Stek grønnsakene raskt i panna og legg i formen sammen med lammet. Bland og stek i 10-12 minutter på 180 grader. Rør inn olivenolje og server med ris og pesto.

DSC_0004 DSC_0009