Mørt lammekjøtt, friske grønnsaker og nylaget pesto. Mmmmm, en god oppskrift for to basert på en rett fra Eyvind Hellstrøms «Enkle og perfekte menyer».
Pesto
1 potte basilikum
2 dl olivenolje
40 g pinjekjerner
20 g revet parmesan
1-2 hvitløksfedd, hakket
Kjør olje, basilikum og hvitløk med stavmikser. Tilsett parmesan og pinjekjerner, og kjør til det er blandet godt inn.
Lammegryte
350 g lam, ytrefilet delt i terninger på 2 cm
2 gulrøtter
1/2 bunt asparges
1/2 squash
3 neper
1 fennikel
2 dl hvitvin
2 ss soyasaus
1/2 dl olivenolje
2 ts worcestershire-saus
Salt og pepper
Del alle grønnsaker i grove biter. Stek lammet brunt i olje og legg over i en ildfast form. Kok ut panna med hvitvin, soyasaus og worcestershire-saus. Hell over kjøttet. Stek grønnsakene raskt i panna og legg i formen sammen med lammet. Bland og stek i 10-12 minutter på 180 grader. Rør inn olivenolje og server med ris og pesto.