Det er så mange varianter av tomatiserte gryteretter med lam. Blir jo alltid godt. Her servert med stekt rosenkål og eplebiter.
Til 3 (og litt rester)
700 g lammekjøtt i store terninger, bog, biff, hva du ønsker og har tilgang på. Noe krever litt lengre tid i gryta for å bli mørt
1/2 sellerirot i terninger
4 gulrøtter i biter
2 løk i båter
4 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hakkede tomater
3 kvaster rosmarin
Vann
Salt og pepper
2 ss maizena
200 g rosenkål, delt i to
2 epler i biter
Stek kjøttet brunt i litt olje eller smør. Ta det ut av gryta. Fres grønnsakene i gryta og tilsett kjøttet. Hell på tomater og litt vann til det dekker kjøttet. Legg i rosmarin og la putre under lokk til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper og spe med maizena rørt ut i litt vann hvis den ønskes tykkere.
Stek rosenkål gylne i litt olje. Tilsett eple og stek til de er myke.
Server med poteter eller ris.
Oppskriften kom i en leveranse fra Kolonihagen