Middag

Lammegryte med stekt rosenkål og eple

Det er så mange varianter av tomatiserte gryteretter med lam. Blir jo alltid godt. Her servert med stekt rosenkål og eplebiter.

Til 3 (og litt rester)

700 g lammekjøtt i store terninger, bog, biff, hva du ønsker og har tilgang på. Noe krever litt lengre tid i gryta for å bli mørt

1/2 sellerirot i terninger

4 gulrøtter i biter

2 løk i båter

4 fedd hvitløk, finhakket

1 boks hakkede tomater

3 kvaster rosmarin

Vann

Salt og pepper

2 ss maizena

200 g rosenkål, delt i to

2 epler i biter

Stek kjøttet brunt i litt olje eller smør. Ta det ut av gryta. Fres grønnsakene i gryta og tilsett kjøttet. Hell på tomater og litt vann til det dekker kjøttet. Legg i rosmarin og la putre under lokk til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper og spe med maizena rørt ut i litt vann hvis den ønskes tykkere.

Stek rosenkål gylne i litt olje. Tilsett eple og stek til de er myke.

Server med poteter eller ris.

Oppskriften kom i en leveranse fra Kolonihagen