Høst Middag

Lammekoteletter med bønnegryte

En ny variant av toscansk bønnegryte, passet utmerket godt til lam.

Til 3

6 lammekoteletter

Smør

Olje

Salt & pepper

4 hvitløksfedd

Frisk rosmarin

Bønnegryte

1 boks store hvite bønner

1 boks kidneybønner

1 boks hermetiske tomater

1 ss tomatpuré

1 løk, hakket

2 hvitløksfedd, hakket

Oregano, timian og basilikum (tørket eller frisk)

1 grønnsaksbuljongterning

2 dl vann

1 ss eplesidereddik

1 stor gulrot i små biter

2 skiver soltørket tomat

Salt og pepper

Olje til steking

Fres løk, hvitløk, krydder og tomatpuré i olje. Tilsett gulrøtter, buljong, tomater, soltørket tomat, vann og eplesidereddik. Småkokes i ca 40 minutter. Tilsett bønnene mot slutten av koketiden.

Gni lammekotelettene med salt og pepper og stek i olje og smør i en stekepanne. Legg gjerne oppi noen hvitløksfedd og noen kvaster timian for ekstra god smak.

DSC_0075