En ny variant av toscansk bønnegryte, passet utmerket godt til lam.
Til 3
6 lammekoteletter
Smør
Olje
Salt & pepper
4 hvitløksfedd
Frisk rosmarin
Bønnegryte
1 boks store hvite bønner
1 boks kidneybønner
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, hakket
Oregano, timian og basilikum (tørket eller frisk)
1 grønnsaksbuljongterning
2 dl vann
1 ss eplesidereddik
1 stor gulrot i små biter
2 skiver soltørket tomat
Salt og pepper
Olje til steking
Fres løk, hvitløk, krydder og tomatpuré i olje. Tilsett gulrøtter, buljong, tomater, soltørket tomat, vann og eplesidereddik. Småkokes i ca 40 minutter. Tilsett bønnene mot slutten av koketiden.
Gni lammekotelettene med salt og pepper og stek i olje og smør i en stekepanne. Legg gjerne oppi noen hvitløksfedd og noen kvaster timian for ekstra god smak.