Jul Middag

Langstekt ribbe

Ønske om perfekt ribbe? Vi har benyttet mange teknikker og det blir jo alltid godt, men å langsteke ribba har så langt vært mest vellykket. Ribba blir utrolig saftig og smakfull, og aldri har det vært enklere å få sprø svor.

Til 6

3 kg tynnribbe

3 ss salt

2 ss grovkvernet pepper

7 dl vann

2 fedd hvitløk

To dager før ribba skal stekes rutes svoren i ca 2 cm ruter. Gni inn ribba med salt og pepper på begge sider. Legg den kjølig med svoren ned i en langpanne.

Ved steking settes ovnen på 175 grader. Hell vann over ribba, legg i hvitløk, senk temperaturen til 90 grader og stek ribba midt i ovnen med svoren ned i ca 2 timer. Snu så ribba og legg den på en sammenkrøllet bit aluminiumsfolie slik at den blir litt høyere på midten. Stek så videre i minimum 6 timer.

Når det er en halvtime igjen til servering skrus ovnen opp til 230 grader med varmluft og grill. Svoren vil da begynne å poppe, så følg med. Aldri har jeg opplevd at svoren blir så perfekt!

Ta ut ribba og la hvile i ca 20 minutter før den deles i serveringsstykker. Lag saus mens den hviler. Server med kokte poteter, rødkål, sylteagurker, sennep og lefse.

DSC_0018