Ønske om perfekt ribbe? Vi har benyttet mange teknikker og det blir jo alltid godt, men å langsteke ribba har så langt vært mest vellykket. Ribba blir utrolig saftig og smakfull, og aldri har det vært enklere å få sprø svor.
Til 6
3 kg tynnribbe
3 ss salt
2 ss grovkvernet pepper
7 dl vann
2 fedd hvitløk
To dager før ribba skal stekes rutes svoren i ca 2 cm ruter. Gni inn ribba med salt og pepper på begge sider. Legg den kjølig med svoren ned i en langpanne.
Ved steking settes ovnen på 175 grader. Hell vann over ribba, legg i hvitløk, senk temperaturen til 90 grader og stek ribba midt i ovnen med svoren ned i ca 2 timer. Snu så ribba og legg den på en sammenkrøllet bit aluminiumsfolie slik at den blir litt høyere på midten. Stek så videre i minimum 6 timer.
Når det er en halvtime igjen til servering skrus ovnen opp til 230 grader med varmluft og grill. Svoren vil da begynne å poppe, så følg med. Aldri har jeg opplevd at svoren blir så perfekt!
Ta ut ribba og la hvile i ca 20 minutter før den deles i serveringsstykker. Lag saus mens den hviler. Server med kokte poteter, rødkål, sylteagurker, sennep og lefse.