En enkel variant og meget barnevennlig.
Til fire
Kjøttsaus
400 g karbonadedeig
2 løk, hakket
2 gulrøtter, i fine biter
1 boks hakkede tomater
1 dl vin (kan sløyfes)
En liten neve hakket timian, ev 1 ts tørket
En liten neve hakket oregano, ev 1 ts tørket
Salt og pepper
Fres løk og gulrøtter i en kjele til løken er blank. Tilsett kjøttet og fres videre til stekt. Tilsett tomater, vin og krydder. Smak til med salt og pepper. La putre et par timer.
Hvit saus
3 ss smør
2 toppede skjeer hvetemel
5 dl melk
En neve revet parmesan
Smelt smør, rør inn mel. Spe med melk. La småkoke fem minutter. Rør inn parmesan.
Smør en liten ldfast form. Start med et lag kjøttsaus og deretter hvit saus. Dekk med lasagneplater. Legg på nytt lag kjøttsaus og dekk med nytt lag plater. Avslutt med hvit saus og strø på litt revet ost. Stek i ovn på 200 grader i ca 35 minutter, til osten er gyllen.
Server med salat.