Middag

Limemarinert kylling med søtpotet og limemajones

Det går med en del lime i denne oppskriften, men alt det friske oppveies av søtpoteten og majones. Anbefaler å kjøpe en stor kyllingfilet fra for eksempel Stangekylling istedet for mindre fileter eller lår. Dette er akkurat passe til to. Idé fra kk mat.

En stor kyllingfilet, ca 450 gram

Limemarinade

1 hvitløksfedd, finhakket

2 lime, revet skall og saften

1 ts salt

1 ts malt koriander

Pepper

Lag noen snitt i skinnet på kyllingen og legg det i en liten ildfast form. Bland alt til marinaden og hell over. La den stå i marianden til majonesen er ferdig og potetene er klare for ovnen.

Ovnsstekte søtpoteter

Ca 600 g søtpotet

Olje

Salt og pepper

Skrell og del potetene i staver. Legg i ildfast form, strø på salt og pepper. Hell over litt olje og rør sammen.

Sett poteter og kylling inn i ovnen på 250 grader. Bruk steketermometer på kyllingen. Den er ferdig på 75 grader etter ca en halvtime. Hvis potetene ikke er ferdig samtidig som kyllingen, kan de steke litt videre mens kyllingen hviler.

Limemajones

150 g majones

1 bunt frisk koriander, hakket

Saften av 3/4 lime

Alt blandes.

Til kyllingen, søtpotetene og majonesen serveres en grønn salat med en dressing av 1 ss olivenolje og 1 ss balsamico eddik.

DSC_0008 DSC_0039 DSC_0002 DSC_0030 DSC_0036 DSC_0040