Det går med en del lime i denne oppskriften, men alt det friske oppveies av søtpoteten og majones. Anbefaler å kjøpe en stor kyllingfilet fra for eksempel Stangekylling istedet for mindre fileter eller lår. Dette er akkurat passe til to. Idé fra kk mat.
En stor kyllingfilet, ca 450 gram
Limemarinade
1 hvitløksfedd, finhakket
2 lime, revet skall og saften
1 ts salt
1 ts malt koriander
Pepper
Lag noen snitt i skinnet på kyllingen og legg det i en liten ildfast form. Bland alt til marinaden og hell over. La den stå i marianden til majonesen er ferdig og potetene er klare for ovnen.
Ovnsstekte søtpoteter
Ca 600 g søtpotet
Olje
Salt og pepper
Skrell og del potetene i staver. Legg i ildfast form, strø på salt og pepper. Hell over litt olje og rør sammen.
Sett poteter og kylling inn i ovnen på 250 grader. Bruk steketermometer på kyllingen. Den er ferdig på 75 grader etter ca en halvtime. Hvis potetene ikke er ferdig samtidig som kyllingen, kan de steke litt videre mens kyllingen hviler.
Limemajones
150 g majones
1 bunt frisk koriander, hakket
Saften av 3/4 lime
Alt blandes.
Til kyllingen, søtpotetene og majonesen serveres en grønn salat med en dressing av 1 ss olivenolje og 1 ss balsamico eddik.