Middag

Linguine med reker, fennikel og erter

Fyldig og smaksrik saus laget på kraft av rekeskall – inspirert av larsspiser.no.

Til 3

400 g linguine eller annen pasta

800 g reker

1 løk

2 ss tomatpure

1 fennikel i tynne skiver

12 cherrytomater

100 g frosne erter

2 dl hvitvin

3 dl vann

2,5 dl kremfløte

Sitronsaft

Frisk dill

Salt og pepper

Revet parmesan

Rens rekene. Fres skallet i litt olje sammen med hakket løk og tomatpure i en kjele. Hell på hvitvin etter noen minutter. La det nesten koke inn før du heller i kokende vann. La småkoke ca 10 minutter. Sil av kraften og varm opp igjen og la det koke inn til ca 2/3. Tilsett fløte, smak til med salt, pepper og sitron. Holdes varm.
Kok pasta. Forvell erter og fennikel et par minutter og ha det over i sausen. Tilsett tomater og dill.

Server pastaen i dype tallerkener og hell over rikelig med saus. Topp med reker og revet parmesan.