Fyldig og smaksrik saus laget på kraft av rekeskall – inspirert av larsspiser.no.
Til 3
400 g linguine eller annen pasta
800 g reker
1 løk
2 ss tomatpure
1 fennikel i tynne skiver
12 cherrytomater
100 g frosne erter
2 dl hvitvin
3 dl vann
2,5 dl kremfløte
Sitronsaft
Frisk dill
Salt og pepper
Revet parmesan
Rens rekene. Fres skallet i litt olje sammen med hakket løk og tomatpure i en kjele. Hell på hvitvin etter noen minutter. La det nesten koke inn før du heller i kokende vann. La småkoke ca 10 minutter. Sil av kraften og varm opp igjen og la det koke inn til ca 2/3. Tilsett fløte, smak til med salt, pepper og sitron. Holdes varm.
Kok pasta. Forvell erter og fennikel et par minutter og ha det over i sausen. Tilsett tomater og dill.
Server pastaen i dype tallerkener og hell over rikelig med saus. Topp med reker og revet parmesan.