Middag

Løkpizza

Det er egentlig litt forunderlig at en så enkel pizza smaker så godt, men det skjer noe vidunderlig med all den løken når den får noen minutter i ovnen på en god pizzadeig, med parmesan, litt krydder og olje.

Deig

400 g hvetemel eller pizzamel

15 g fersk gjær eller 1,5 ts tørrgjær

2,5 dl vann (ca 30 grader)

1/2 ts salt

1/4 ts sukker

1 ss olje

Fyll

3 løk i skiver

Olivenolje

Parmesan

Frisk oregano, hakket

Pepper

Ha mel, gjær, salt, sukker, olje og vann til deigen i en bolle til kjøkkenmaskin. La den eltes ca 10 minutter. Tilsett litt mer mel eller vann hvis den blir våt eller for tørr. Skal være fast og smidig. La den heve under plastfolie i ca 1 time.

Kjevle den ut, pensle med olivenolje, dekk pizzaen med løkringer, dryss over rikelig med revet parmesan og oregano. Risle over mer olivenolje og stek pizzaen på bakepapir på 230 grader i ca 10 minutter.

Kvern over litt pepper og server med en mørk øl eller god vin.

DSC_0009 DSC_0012 DSC_0024 DSC_0032 DSC_0036 DSC_0040 DSC_0054 DSC_0043 DSC_0047