Denne marinaden har jeg forsøkt på både ytrefilet av okse og lammekoteletter. Servert med grillede grønnsaker og en syrlig potetsalat blir dette en god grillmiddag.
Marinade
0,5 dl soyaolje
0,5 dl solsikkeolje eller rapsolje
0,5 dl sherry
2 ts revet frisk ingefær
Potetsalat
1 kg små poteter
4-5 vårløk i biter (1 cm)
En håndfull frisk estragon, hakket
1 dl solsikkeolje eller rapsolje
0,3 dl hvitvinseddik
1 ss sennep (miks gjerne dijon og grov type)
Salt og pepper
Bland marinade og hell det over kjøttet i en tett pose. La det ligge noen timer i kjøleskapet. Ta de ut av kjøleskapet en halvtime før grillingen.
Kok potetene. La de avkjøles noe før du blander i vårløk. Dressingen til potetsalaten blandes og røres inn.
Del grønnsaker, for eksempel paprika, mais og hjertesalat. Pensle med olje og dryss over litt salt. Maisen kan godt være kokt før du griller den, men ikke nødvendig.
Grill kjøttet slik du ønsker. Når de nærmer seg klare freser du grønnsakene på grillen.
Smakelig måltid!