Middag

Marinert kylling med stekt ris

Denne kan fort bli en favoritt blant kyllingoppskriftene. Takk til justanotherfoodstory.com for denne.

Kyllingen

4 kyllingfileter

0,5 dl soyasaus

0,25 dl teriaki saus

1 ss honning

1 ts hvitvinseddik

Bland ingrediensene og hell det i en pose sammen med filetene. La det marinere minimum en halvtime. Stekes med marianden i ildfast form i ca 20 minutter på 210 grader.

Stekt ris

2 poser kokt ris

4 ss olje

3 vårløk, hakket

2 ss revet ingefær

2 fedd hvitløk, hakket

Revet skall av en lime

Saften av en halv lime

Salt

Fres hvitløken raskt i olje. Tilsett risen som gjerne kan være kokt i god tid på forhånd. La den bli varm. Tilsett resten, smak til med salt og hold varm til kyllingen er klar.

Server med litt enkel bladsalat, kuttet avokado og eventuelt ekstra lime.

DSC_0047 DSC_0055 DSC_0058 DSC_0059