Anbefaler hel stor kylling til denne oppskriften. Blir utrolig saftig og godt. Fyllet kan også brukes på fileter, men blir ikke fullt så saftig som hel fugl. Etter en oppskrift fra Jamie Oliver.
1 stor kylling, 1,5 – 2 kilo
100 g smør (temperert og mykt)
En neve finhakkede urter, for eksempel oregano, timian eller basilikum
100 g spekeskinke, finhakket
Revet skall av en sitron
10 poteter
8 gulrøtter
1/2 sellerirot
2 persillerøtter
Olivenolje
Salt og pepper
Skrell og del grønnsakene i grove biter. Legg de i en ildfast form sammen med noen kvaster med urter. Gjerne samme type urter du bruker i smørblandingen. Hell over godt med olivenolje, strø over salt og pepper og bland godt.
Bland smør, skinke, urter, sitronskall og litt pepper. Lag lommer under skinnet på brystene til kyllingen og fyll med blandingen. Lag også et par snitt i lårene som fylles med litt av smøret. Gni inn med siste rest utenpå kyllingen. Legg sitronen inne i fuglen. Legg den på sengen av grønnsaker. Kvern over litt ekstra pepper og salt. Stekes på 220 grader i 1,5 til 2 timer.