Lunsj Middag

Pai med feta, spinat og soltørkede tomater

Pai er forholdsvis lettvint, egentlig avhengig av hvordan man lager paideigen. Den kan lages fra bunnen, fra ferdige poser eller ferdig deig på rull. Denne gangen valgte jeg deig på rull…

Fyll 

200 g fersk spinat, skylt

1 rødløk i tynne skiver

1 hvitløksfedd, finhakket

6 soltørkede tomater i biter

200 g feta i terninger

3 egg

2,5 dl melk

En neve finhakket basilikum

Salt og pepper

Surr løk og hvitløk blank i litt olje i en stekepanne. Legg i spinat og surr videre til spinaten er sunket sammen.

Rull deigen over i en paiform. Prikk den med en gaffel og forstek den ca 10 minutter på 200 grader. Legg i løk, spinat, feta og soltørkede tomater. Hell over en lett sammenpisket røre av egg, melk, basilikum, salt og pepper.

Stek paien midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter til fyllet er stivnet. Servér med salat og brød.

Oppskriften på fyllet er veldig nære en oppskrift fra trinesmatblogg.

DSC_0123 DSC_0125 DSC_0127