Lunsj Middag

Pai med laks, asparges og estragon

Pai er ikke veldig vanskelig, spesielt ikke når man bruker nesten ferdig paideig. Jeg brukte en pose fra Møllerens som ble smuldret med smør og blandet med vann før den ble kjevlet ut. Uansett om det står på pakken eller ikke, så er det smart å forsteke paien  i formen i fem minutter uten fyll. Deretter fylles den med følgende:

300 g laksefilet

1 bunt asparges

2,5 dl matfløte

2 egg

2 ss hakket gressløk

2 ss hakket estragon

1 ts salt

0,5 ts pepper

Skrell den nederste delen av aspargesene og kok de i to minutter i lettsaltet vann. Skyll og del i 3 cm biter. Del laks i terninger på ca 3 cm. Fordel laks og asparges i den forstekte paideigen i formen. Pisk sammen fløte, egg og krydder og hell over. Sett nederst i ovnen på 180 grader og stek til paideigen er gyllen og fyllet ser ferdig ut, ca 40-50 minutter.

Server med salat.

DSC_0004 DSC_0007 DSC_0017 DSC_0027 DSC_0025 DSC_0031 DSC_0029 DSC_0040 DSC_0043