Klassisk variant. En absolutt favorittpizza!
Pizzabunn
400 g pizzamel eller hvetemel
1 ts salt
1,5 ts tørrgjær
1/2 ts sukker
1 ss olje
2,5 dl vann, ca 30 grader
Blandes og eltes i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Juster vannmengden slik at deigen blir fast og smidig. Ikke ta i alt med en gang. La deigen heve under plast i ca en time.
Saus
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 løk finhakket
1 dl hvitvin
1 boks hakkede tomater
En neve hakkede urter, for eksempel basilikum og oregano
Olivenolje
Salt, pepper og sukker
Fyll
80 g god spekeskinke
1 mozzarella
En neve parmesan i skiver
En god neve ruccola
Fres løk og hvitløk blank i olje. Tilsett vinen og la et koke helt inn før du tilsetter tomater. Ha i urter og smak til med salt, pepper og sukker. La det surre noen minutter. Hvis du ønsker sausen glatt kan den kjøres med stavmikser.
Bre sausen utover bunnen, legg på mozzarella og stek pizzaen på stenplate på grillen eller på bakepapir og stekeplate i ovnen på 250 grader i 5-10 minutter. Når den er ferdig legges spekeskinke, ruccola og parmesan på. Sprinkle over litt olivenolje og server!