Middag

Pizza med spekeskinke, parmesan og ruccola

Klassisk variant. En absolutt favorittpizza!

Pizzabunn

400 g pizzamel eller hvetemel

1 ts salt

1,5 ts tørrgjær

1/2 ts sukker

1 ss olje

2,5 dl vann, ca 30 grader

Blandes og eltes i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Juster vannmengden slik at deigen blir fast og smidig. Ikke ta i alt med en gang. La deigen heve under plast i ca en time.

Saus

1 hvitløksfedd, finhakket

1/2 løk finhakket

1 dl hvitvin

1 boks hakkede tomater

En neve hakkede urter, for eksempel basilikum og oregano

Olivenolje

Salt, pepper og sukker

Fyll

80 g god spekeskinke

1 mozzarella

En neve parmesan i skiver

En god neve ruccola

Fres løk og hvitløk blank i olje. Tilsett vinen og la et koke helt inn før du tilsetter tomater. Ha i urter og smak til med salt, pepper og sukker. La det surre noen minutter. Hvis du ønsker sausen glatt kan den kjøres med stavmikser.

Bre sausen utover bunnen, legg på mozzarella og stek pizzaen på stenplate på grillen eller på bakepapir og stekeplate i ovnen på 250 grader i 5-10 minutter. Når den er ferdig legges spekeskinke, ruccola og parmesan på. Sprinkle over litt olivenolje og server!

DSC_0027 DSC_0029 DSC_0031