Super turmat! …og lunsj og middag og niste og kveldsmat og…
Til ca 30-40 snurrer trenger du:
Deig:
1,2 kg hvetemel (400 g kan erstattes med f.eks sammalt hvete)
50 g gjær
1 ts salt
0,5 ts sukker
4 dl vann og 4 dl melk (lunkent)
100 g smør i terninger
Bland alt unntatt smøret og elt i maskin i 10 minutter. Tilsett smøret og elt i ytterligere 5 minutter. Dekk bollen og la den heve til dobbel størrelse (30-60 min). Mens det hever lager du fyllet.
Fyll:
2 sjalottløk, finhakket
2 bokser hermetiske tomater
250 g kokt skinke
250 g revet ost
Frisk basilikum, hakket
Salt og pepper
Fres løk i litt olje. Tilsett tomater og krydderurter. La det putre 10-15 min. Smak med salt og pepper. Dette blir en stor porsjon saus og du bruker nok ikke opp alt, men rester kan fryses og brukes senere.
Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den ut i to store firkanter. Fordel tomatsaus, strø over skinke og ost. Rull sammen, og del i ca 15-20 tykke skiver og legg på bakepapir. Strø gjerne over litt ekstra ost. Etterleves under håndkle ca 45 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.
Herlig nystekt, men gode kalde på tur. Kan gjerne fryses.