Grill Middag

Pulled pork med coleslaw

Det er mange varianter av hvordan dette kan gjøres. På grillen, smoker, leirgryte eller i ovn. Denne oppskriften basert på en oppskrift fra trinesmatblogg.no og går i en gryte i ovnen. Det er jo lettvint siden det skal steke lenge.

Denne oppskriften er til et stykke svinenakke på ca 1,5 kg. Sliter du med å få tak i svinenakke, så fungerte det helt supert med et stykke nakkekotelett som ikke var delt til koteletter enda. Benet fjernes enkelt etter at det er ferdig kokt/stekt.

Rub

2 ts paprikapulver

2 fedd hvitløk, finhakket

0,5 ts chilipulver

2 ts sukker

2 ts salt

1 ts spisskummin

1/4 ts kayennepepper

3 dl eplemost

Bland alt unntatt eplemosten. Gni inn kjøttet og legg det i gryta. Hell i eplemost, sett i et steketermometer, sett på lokk og stek i ovnen på 110 grader til den har fått en temperatur på 95 grader. Det kan ta ca 6 timer avhengig av kjøttstykkets størrelse og  temperatur ved utgangspunktet. Hvis det når ønsket temperatur for tidlig kan du sette ovnen på 95 grader og la det stå til det skal serveres. Rett før servering renser du vekk eventuelt ben og drar kjøttet fra hverandre.

Coleslaw

1 lite kålhode, finsnittet

3 gulrøtter, revet

1 ss salt

0,5 dl kremfløte

0,7 dl melk

2 ss sukker

3 ss eplesidereddik

1 ss majones

1 fedd hvitløk, finhakket

0,5 ts salt

Ha kål og gulrøtter i en bolle og bland i salt. La det stå en time eller to kaldt. Skyll godt og tørk i en salatslynge. Bland de andre ingrediensene og rør inn. La stå kaldt en times tid før servering.

Fyll gode hamburgerbrød med coleslaw og pulled pork! Velbekomme!

DSC_0064 DSC_0067 DSC_0070  DSC_0079