Middag

Purre og kalkunpai

Kalkunrester? Dette er veldig godt! Inspirert av Jamie Oliver

Til 3

75 g bacon i små biter

2 ss frisk timian (kun bladene)

4 ss olivenolje

750 g purre ( ca 4 middels store)

350 g ferdig stekt kalkunkjøtt i biter (alternativt kyllingkjøtt)

0,5 l grønnsaksbuljong

1 toppet ss hvetemel

2 ss creme fraiche

3 plater butterdeig

Salt og pepper

Egg til pensling

Fres bacon i en gryte på middels varme. Tilsett timian og la det steke 2-3 minutter. Tilsett olivenolje og la det steke videre, ca 3 minutter. Rens og vask purren. Hakk det hvite grovt, det grønne litt finere. Ha over i gryta og la det surre under lokk på middels varme i ca 30 minutter, til den blir helt mør. Rør om ca hvert 5. – 10. minutt. Tilsett kalkunbitene og la det steke noen minutter til.

Dryss over og rør inn melet, hell på kraft og creme fraiche, smak til med salt og pepper. Kok opp.
Hell alt over i en sil slik at all kraften renner ut. Behold denne kraften som saus. La det renne godt av.

Kjevle ut butterdeig og dekk bunnen av en liten form (penslet med litt olje), også opp langs kantene. Fyll med purre- og kalkunmassen. Dekk med et nytt lag butterdeig og klem den ned langs kanten av formen. Snitt forsiktig i butterdeigen og pensle med sammenpisket egg tilsatt en klype salt.

Stekes midt i ovnen ved 190 grader ca 35-40 minutter, til overflaten er gyllen.

Server med kraften fra purremassen og kokte erter.

DSC_0020DSC_0026DSC_0035DSC_0040