Hellstrøms oppskrift gir en saftig og smakfull ribbe. Denne oppskriften er til tre og krever ca 1,5 kg tynnribbe.
2 dager før servering rutes svoren og ribba gnis inn med 2 ss salt og 2 ss pepper. La stå tildekket og kaldt.
Legg ribba med svoren ned i en langpanne. Grovhakk en løk og to gulrøtter og legg i formen sammen med 3 fedd hvitløk med skallet på og frisk eller tørket timian. Hell over 1 l vann. Stek ribba på 180 grader i 1 time. Ta så ribba ut av ovnen og snu den slikt svoren kommer opp. Øs ribba med kraften og stek videre i 30 minutter. Fyll på med mer vann hvis det blir lite kraft. Øk så temperaturen til 230 grader og stek i 30 minutter til. Øs over svoren med kraft hvert femte minutt. Sett på grillelementet og 250 grader helt på slutten hvis svoren ikke er sprø. Følg med, for det kan fort bli brent.
Ta ut ribba og la den hvile mens du lager saus av kraften. Når du siler kraften til sausen kan du presse grønnsakene gjennom silen. Se her for oppskrift på god fløtesaus. Serveres med poteter, rødkål, sylteagurker, sennep, lefse og godt drikke.