En gang i året tåler vel kroppen at man tilbereder en fløtesaus til ribba? Det blir jo utrolig godt, men viktig å få skilt ut så mye av fettet fra kraften som mulig. Hvis det lite kraft i langpanna etter stekingen av ribba kan du koke ut med litt ekstra vann.
Sil kraften og avkjøl så raskt som mulig. Fettet vil da flyte opp og kan tas av med en øse. Spar fettet til for eksempel å spe i rødkålen. Hvis du har laget ribbe etter oppskriften til Hellstrøm, så presses kraften ut av grønnsakene gjennom silen og er med på å jevne sausen.
Kraften varmes opp igjen før det tilsettes fløte. Smak til hvor mye fløte du ønsker. Det kan bli for mye av det gode… Smak til med 1-2 ss worcestershire saus og 1-2 ss soyasaus. Bland 3 ts maizenna med litt vann. Spe til du får ønsket konsistens. Det er lov å gi litt farge med sukkerkulør.