Lunsj Middag Suppe

Rotfruktsuppe med ristede kikerter

Fyldig suppe med masse gode smaker.

Til fire

2 store gulrøtter

1 søtpotet

0,5 kålrot

1 løk

20 g frisk ingefær, revet

2 hvitløksfedd

1 rød chili

8 dl kyllingkraft

4 dl kokosmelk

1 lime

Frisk koriander

2-4 ss yoghurt naturell

Olje

Salt og pepper

Krydrede kikerter

400 g kikerter

2 ss olivenolje

0,5 – 1 ts malt spisskummen

0,5 – 1 ts chilipulver

1 ts garam masala

Salt

Skrell og del grønnsaker i terninger. Hakk løk, hvitløk og chili. Stek løk i litt olje i en kjele til den blir myk uten å ta farge. Tilsett hvitløk, chili og ingefær. Stek videre et par minutter. Tilsett grønnsakene og fres videre noen minutter. Ha over kraft, kok opp og la småkoke til alle grønnsakene er helt møre, ca 20-30 minutter.

Tilsett kokosmelk og kjør suppen glatt med en stavmikser. Kok opp på nytt og smak til med limesaft, salt og pepper. Serveres med krydrede kikerter, hakket koriander og en liten klatt yoghurt naturell.

Mens suppen koker lager du kikertene. Skyll kikertene godt i rennende vann. Tørk godt med et kjøkkenhåndkle. Vend kikertene med olivenolje og salt og fordel utover et bakepapirkledt stekebrett. Stekes i ovnen ved 200 grader i ca 20-30 minutter. Vend rundt 2-3 ganger under steketiden. De skal bli gylne og spør på utsiden. Dryss over krydder og bland godt. Serveres varme, de blir myke når de avkjøles.

fullsizeoutput_ccd5