Middag

Sommerruller

Sommerruller, eller ferske vårruller, kan fylles med mye godt. Med friske grønnsaker og en god peanøttsaus (satay) blir dette sprøtt og godt.

Denne oppskriften er et fullt måltid for to eller forrett til fire.

Peanøttsaus (satay)

2/3 boks kokosmelk, bruk først og fremst det fete/faste

2 ss soyasaus

3 ss peanøttsmør, grovt

1 ts chiliflak

1,5 ts rød currypasta

1 ts sukker

1 ss sitronsaft

1 ss rapsolje

Bland alt med stavmikser. Smak til med chili for å finne rett styrke. Sett kjølig fram til servering.

Sommerrullene

8 plater rispapir

300 g reker

1 gulrot, revet

1/3 agurk, delt i små staver (fyrstikker)

2 vårløk, delt i små staver

1/3 pakke tynne risnudler

1 stor neve hakket koriander

Kok risnudler som anvist på pakken, skyll og la renne av. Legg nudlene utover på bakepapir i i ovenen på 50 grader i ca 20 minutter slik at de tørker inn litt.

Varm vann i en kjele til det er litt ubehagelig å stikke fingrene i. Kjelen må være stor nok til at du får dyppet rispapir i. Dypp et av rispapirene i vannet mens du holder i de med begge hendene. Så snart det blir mykt må du raskt ta det opp og legge det flatt på en tallerken. De blir raskt klebrige, så det er mulig det blir litt svinn før teknikken sitter. Legg litt av alt fyllet på rispapiret, pakk det inn og legg til side.

Pynt

2 sjalottløk, i tynne skiver

Rapsolje til frityrsteking av løk

Frityrstek løken og legg de på et kjøkkenpapir til tørk

Når det skal severes kan du dele rullene på skrå og sette på tallerken eller fat. Dryss over sprø sjalottløk og la middagsgjestene selv helle på litt peanøttsaus etter smak. Spises med fordel med fingrene.

DSC_0170 DSC_0072 DSC_0079 DSC_0080 DSC_0082 DSC_0084 DSC_0091 DSC_0087 DSC_0096 DSC_0093