Middag

Spaghetti bolognese

Klassisk og god. Ta deg tid til å la det putre noen timer. Denne oppskriften er stoooor, så fys ned til senere middager. Da blir det en rask og god middag nummer to.

  • 800 g karbonadedeig (ikke kjøttdeig, please)
  • 2 hakket løk
  • 200 g bacon, finskåret eller terninger
  • 3 gulrøtter i små biter
  • 4 stilker stangselleri i små biter
  • 8 soltørkede tomater i biter
  • 3 bokser hermetiske tomater
  • Ca 5 dl oksekraft
  • 2 dl hvitvin (eller rødvin)
  • 3-4 laubærblad
  • Frisk oregano
  • Salt og pepper

Husk revet parmesan til topping!

Fres bacon, løk, gulrøtter og stangselleri i olje i et par minutter. Tilsett tomater, urter, vin og kraft. La det putre. Stek kjøttet og ha det i gryta. Hvis du lar den putre i et par timer er det mulig du bør tilsette mer kraft underveis. Smak til med salt og pepper.

Kok spaghetti og server!

DSC_0091 DSC_0093  DSC_0094 DSC_0111 DSC_0100 DSC_0118 DSC_0021 DSC_0124