Til tre:
450 g spaghetti, gjerne fullkorn
150 g bacon, i små biter
1 ss usaltet smør
100 g paremesan, revet
3 egg
1 hvitløksfedd, klemt flat
Salt og pepper
Kok opp rikelig med vann tilsatt 1 ss salt. Kok spaghetti.
Bland egg og nesten all osten. Hold igjen litt av osten til å strø på ved servering.
I en stor stekepanne stekes bacon og hvitløk til det har fått gyllen farge. Tilsett smør og la det surre til baconbitene er sprø. Ta ut hvitløksfeddet og skru ned stekepannen på svak varme.
Bruk en spaghettiklype eller øse og tilsett 2/3 av spaghettien i stekepannen. Det er ok at det kommer med litt vann. Bland spaghetti og bacon før du tilsetter ost- og eggemassen. Rør inn godt. Det skal helst ikke klumpe seg for mye, men bare bli en hinne på spaghettien. Rør inn resten av spaghettien. Server umiddelbart og dryss på litt parmesan.