Middag

Spaghetti Carbonara

Til tre:

450 g spaghetti, gjerne fullkorn

150 g bacon, i små biter

1 ss usaltet smør

100 g paremesan, revet

3 egg

1 hvitløksfedd, klemt flat

Salt og pepper

Kok opp rikelig med vann tilsatt 1 ss salt. Kok spaghetti.

Bland egg og nesten all osten. Hold igjen litt av osten til å strø på ved servering.

I en stor stekepanne stekes bacon og hvitløk til det har fått gyllen farge. Tilsett smør og la det surre til baconbitene er sprø. Ta ut hvitløksfeddet og skru ned stekepannen på svak varme.

Bruk en spaghettiklype eller øse og tilsett 2/3 av spaghettien i stekepannen. Det er ok at det kommer med litt vann. Bland spaghetti og bacon før du tilsetter ost- og eggemassen. Rør inn godt. Det skal helst ikke klumpe seg for mye, men bare bli en hinne på spaghettien. Rør inn resten av spaghettien. Server umiddelbart og dryss på litt parmesan.

DSC_0088 DSC_0089 DSC_0090 DSC_0093