Fiskekaker er en sikker vinner her i huset! Hjemmelagede fiskekaker smaker aller best. Steinbit kan erstattes med annen hvit fisk, f.eks torsk eller sei.
Ca 10 fiskekaker
750 g skinn og benfri steinbitfilet
5-6 ss hakket ramsløk, alternativt 2-3 vårløk, hakket
1 ss sitronsaft
2 ss potetmel
Revet skall av sitron, bare det gule
1,5 dl fløte eller matfløte
1 ts salt
Pepper
Skjær fisk i grove biter. Bruk fersk fisk, hvis fisken har vært frosset vil den ikke binde så godt. Finhakk ramsløk. Er det ikke mulig å få tak i ramsløk kan det erstattes av hakket vårløk og ev litt hvitløk. Ha alt unntatt fløten over i en kjøkkenmaskin. Tilsett gjerne andre hakkede urter for ekstra god smak – estragon, dill etc. Kjør til farse. Spe med kald fløte, litt av gangen. Forme massen med en skje og klapp flate i stekepannen. Stekes gylne i litt smør eller olje.
Serveres med potet- og sellerirotmos og grønnsaker eller en råkostsalat.