Dette er et forsøk på å gjenskape en lokal gryte fra Kypros. En variant av biff i rødvin som nesten smaker litt jul på grunn av kryddersammensetningen.
Til tre:
1 kg oksekjøtt, høyrygg, i 2 cm terninger
4 hvitløksfedd, hakket
2 ss hvetemel
1 ts allehånde
1/2 ts pepper
2 laubærblad
1/2 dl rødvinseddik
1/2 l rødvin
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpure
1/2 kg sjalottløk
2 ss sukker
Salt og pepper
Olje til steking
Krydre kjøttet med salt og pepper. Legg det i en pose sammen med melet og rist. Brun kjøttet i en stor gryte. Tilsett hvitløk og la det steke med et par minutter. Hell over rødvinseddik og la det koke et par minutter. Tilsett vin, tomatpure, hakkede tomater og krydder. La det småkoke under lokk i 2-3 timer. En time før det er ferdig brunes løk i olje og sukker i en stekepanne før det helles i gryta. Kokes med den siste timen.
Serveres med ris, potetmos, kokte eller ovnsstekte poteter.