Middag

Thai biffsalat

Enkelt og godt thai inspirert alternativ for et godt stykke kjøtt. Oppskrift til to.

450 g ytre- eller indrefilet av okse. Må være mør!

Marinade

1/2 dl sherry

1 dl rapsolje

1/2 chili, finkuttet

2 ss ingefær, finhakket

1/2 dl soyasaus

1 vårløk, finkuttet

Noen stilker frisk oregano

Ha marinade og kjøtt i pose og la ligge 1-2 timer, eller mer.

Tørk av marinaden, brun alle sider av kjøttet i smør før du setter i steketermometer og lar det stå midt i ovnen på 200 grader til ønsket kjernetemperatur, 60 grader gir lett rosa. La hvile i folie mens du lager salat og dressing. Oppskrift på salat og dressing er hentet fra aperetif.no

Salat

150 g sukkererter

1 agurk i tykke skiver

1 paprika i biter

1/2 rødløk, grovt hakket

En neve hakket koriander

Dressing

3 ss soyasaus

3 ss fiskesaus

Saften av en halv lime

1,5 ss sukker

En halv chili, finhakket.

Dressing blandes og røres inn i salaten. Del kjøttet i tynne skiver og legg på salaten. Dryss på hakket koriander. Server med litt godt brød til hvis dere er veldig sultne.

DSC_0001 DSC_0007 DSC_0009 DSC_0015