Enkelt og godt thai inspirert alternativ for et godt stykke kjøtt. Oppskrift til to.
450 g ytre- eller indrefilet av okse. Må være mør!
Marinade
1/2 dl sherry
1 dl rapsolje
1/2 chili, finkuttet
2 ss ingefær, finhakket
1/2 dl soyasaus
1 vårløk, finkuttet
Noen stilker frisk oregano
Ha marinade og kjøtt i pose og la ligge 1-2 timer, eller mer.
Tørk av marinaden, brun alle sider av kjøttet i smør før du setter i steketermometer og lar det stå midt i ovnen på 200 grader til ønsket kjernetemperatur, 60 grader gir lett rosa. La hvile i folie mens du lager salat og dressing. Oppskrift på salat og dressing er hentet fra aperetif.no
Salat
150 g sukkererter
1 agurk i tykke skiver
1 paprika i biter
1/2 rødløk, grovt hakket
En neve hakket koriander
Dressing
3 ss soyasaus
3 ss fiskesaus
Saften av en halv lime
1,5 ss sukker
En halv chili, finhakket.
Dressing blandes og røres inn i salaten. Del kjøttet i tynne skiver og legg på salaten. Dryss på hakket koriander. Server med litt godt brød til hvis dere er veldig sultne.