Middag

Thai fiskesuppe

Mange gode smaker i denne suppa. Kan gjøres så sterk som du ønsker ved å justere mengden currypasta.

Denne oppskriften holder til fire hvis du serverer godt brød til, eller 2-3 hvis den serveres alene.

400 g torskeloin, i biter ca 2 cm

200 g reker

1 rødløk, i båter

2 vårløk, i små biter

3 fedd hvitløk, hakket

150 g sukkererter, delt i to

2 gulrøtter, i staver

1 sitrongress, klemt flat

1/2 chili, hakket

Saften av en halv lime

400 ml kokosmelk

4 dl fiskekraft

3 ts rød currypasta

En bunt koriander

 

Varm litt nøytral olje, tilsett currypasta og la det frese ett minutt. Tilsett rødløk, hvitløk, chili og paprika. La det frese til løken er myk. Tilsett resten av grønnsakene, sitrongress, kraft og kokosmelk. La det småkoke i ca 10 minutter før du tilsetter fisken. La det trekke i 3-5 min til fisken er ferdig. Ta ut sitrongresset. Tilsett rekker og hakket koriander, smak til med lime og salt. Server!

DSC_0182 DSC_0176 DSC_0175 DSC_0172 DSC_0185