Middag Suppe

Tom kha gai

Herlig suppe til to.

1.5 liter vann

terning kyllingbuljong

3 sitrongress

5 cm galangal 

2 løk, grovt hakket

1 kinesisk hvitløk eller 5 fedd hvitløk

2 ss tørkede limeblader

3 cm fersk ingefær grovt kuttet

ss chili paste

4 tomater i terninger

1 boks kokosmelk

1 ss sukker

ss fiskesaus

200-300 østerssopp i biter

2 kyllingfileter kuttet i ca. 2 cm «terninger»

Saft av en halv lime

En stor koriander, hakket

 

Kok opp vann med buljongterning, sitrongress, galangalløk, hvitløk, limeblader, ingefær, chili paste og to tomater.

La det koke på høy temperatur i 30 minutter og sil kraften. Kast de kokte ingrediensene og varm kraften i en gryte uten å koke. Den har nå en helt nydelig orange farge. Smak. Den skal være litt for sterk. Kokosmelken vil roe den ned. Tilsett kokosmelk, 1 løk, 2 tomater, sopp, sukker, og fiskesaus. La det trekke et par minutter.

Tilsett kylling og la den trekke i suppen i et par minutter. Sjekk en kyllingbit om den er gjennomkokt. Ta pannen av platen og tilsett limesaft og koriander. Smak til med salt, sukker og lime.

DSC_0085 DSC_0090 DSC_0100