Herlig suppe til to.
1.5 liter vann
1 terning kyllingbuljong
3 sitrongress
5 cm galangal
2 løk, grovt hakket
1 kinesisk hvitløk eller 5 fedd hvitløk
2 ss tørkede limeblader
3 cm fersk ingefær grovt kuttet
1 ss chili paste
4 tomater i terninger
1 boks kokosmelk
1 ss sukker
2 ss fiskesaus
200-300 østerssopp i biter
2 kyllingfileter kuttet i ca. 2 cm «terninger»
Saft av en halv lime
En stor koriander, hakket
Kok opp vann med buljongterning, sitrongress, galangal, 1 løk, hvitløk, limeblader, ingefær, chili paste og to tomater.
La det koke på høy temperatur i 30 minutter og sil kraften. Kast de kokte ingrediensene og varm kraften i en gryte uten å koke. Den har nå en helt nydelig orange farge. Smak. Den skal være litt for sterk. Kokosmelken vil roe den ned. Tilsett kokosmelk, 1 løk, 2 tomater, sopp, sukker, og fiskesaus. La det trekke et par minutter.
Tilsett kylling og la den trekke i suppen i et par minutter. Sjekk en kyllingbit om den er gjennomkokt. Ta pannen av platen og tilsett limesaft og koriander. Smak til med salt, sukker og lime.